Tevékenységeink

RólunkSzabadidőVideóKapcsolat
Rólunk
Fotó: Bakó András

Rólunk

A Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés (az 1993-ban Agro-Caritas Transsylvania Alapítvány jogutódja) megalakulását az 1989 után kialakult hátrányos szociális és gazdasági helyzet tette szükségessé, az a felismerés miszerint a felgyorsult, teljesítményközpontú élet új módszereket és kihívásokkal teli akadályokat görget a gazdatársadalom elé, fennmaradásuk az ismereteik bővítésén, képességeik fejlesztésén múlik.

Az évtizedek során számos tevékenységünk volt, de mindannyiszor csak egy célt tartottunk szem előtt, segíteni a régió mezőgazdaságának fejlődését, a gazdák itthon maradását, mezőgazdasági tevékenységüket. Célkitűzésünk a vidéken élő, elsősorban agráriumhoz kötődő lakosság életminőségének javítása a gazdaképzések, szaktanácsadás, szakmai előadások, fórumok révén, a vidéki lakosság fenntartható és ökológiai szemléletének formálása által. Tevékenységi körünkbe tartoznak továbbá: a falugazdász hálózat működtetése, a szaktanácsadás, felnőttképzés, mezőgazdasági praktikum, tangazdaság illetve sajtműhely, látogatóközpont működtetése. A Magyar Kormány, az Agrárminisztérium támogatásával elindult Kárpát-medencei Falugazdász Programnak köszönhetően 3 falugazdász irányítja képzési tevékenységeinket.

Meggyőződésünk, hogy megfelelő tudással a kezükben, kihasználva a környék nyújtotta adottságokat, mindenki biztos jövőt tud teremteni maga és az itt élő közösség számára.

Kastal László
igazgató
Vissza Fel
Rólunk
A Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés (az 1993-ban Agro-Caritas Transsylvania Alapítvány jogutódja) megalakulását az 1989 után kialakult hátrányos szociális és gazdasági helyzet tette szükségessé, az a felismerés miszerint a felgyorsult, teljesítményközpontú élet új módszereket és kihívásokkal teli akadályokat görget a gazdatársadalom elé, fennmaradásuk az ismereteik bővítésén, képességeik fejlesztésén múlik. Tovább >
Tevékenységeink
Látványsajtműhely
Parasztwellness
Tangazdaság
Képzéseink
Szállás és étkezés
Terembérlés

Agrárminisztérium logomythen-fonds logo
Infók
Rólunk
Szabadidő
Videó
Kapcsolat
Kapcsolat
Gyergyószentmiklós 535500
Hargita megye, Románia

Caritas Vidékfejlesztés:
- Varga Katalin 3 szám
- Mobil: +4-0735-735.155, +4-0730-015.195

Szent Benedek tanulmányi központ:
- Csíky-kert 53 szám
- Mobil: +4-0741-131.027, +4-0741-131.026
Készítette a ColorWeb