Activităţi, servicii

Despre noiTimp liberVideoContact
Despre noi
Foto: Bakó András

Despre noi

Necesitatea înfiinţării organizaţiei Caritas Alba Iulia Dezvoltare Comunitară Rurală (succesorul legal al Fundaţiei Agro-Caritas Transylvania din anul 1993) a fost creată datorită situaţiei sociale și economice nefavorabile de după anul 1989, recunoașterea faptului că viaţa modernă, cotidană de azi, orientată spre performanţă aduce noi metode și provocări în faţa colectivităţii fermierilor, subzistenţa lor depinzând de lărgirea cunoștinţelor, abilităţilor lor.

De-a lungul deceniilor am avut multiple activităţi, dar de fiecare dată am avut în vedere doar un singur scop: acela de a ajuta la dezvoltarea agriculturii din regiune, încurajând rămânerea fermierilor în ţară, susţinerea activităţii lor agricole. Scopul nostru este de a îmbunătăţii calitatea vieţii populaţiei care trăiește în mediul rural - populaţie care desfășoară în primul rând activităţi agricole - prin intermediul formării fermierilor, prin consilierii de specialitate, cu ajutorul cursurilor de calificare, al forumurilor, prin formarea unei atitudini ecologice și durabile a populaţiei rurale.

Domeniul nostru de activitate include de asemenea: menţinerea funcţionării reţelei fermierilor din sate, consiliere de specialitate, formarea adulţilor, stagii în agricultură, operarea fermei educaţionale, respectiv a atelierului de brânzeturi, a centrului de vizitare.

Datorită Programului Fermierilor Satelor din Bazinul Carpatic finanţat de către Guvernul Ungariei și Ministerul Agriculturii, 3 consilieri conduc activităţile noastre de formare.

Suntem convinși că ajutorul nostru, experienta pe care o avem, exploatând oportunităţile oferite de zonă, toţi cei interesaţi de această oportunitate își pot crea un viitor sigur pentru sine și pentru comunitatea acestei regiuni.

Kastal László
Director
Înapoi Sus
Despre noi
Necesitatea înfiinţării organizaţiei Caritas Alba Iulia Dezvoltare Rurală (succesorul legal al Fundaţiei Agro-Caritas Transylvania din anul 1993) a fost creată datorită situaţiei sociale și economice nefavorabile de după anul 1989, recunoașterea faptului că viaţa modernă, cotidană de azi, orientată spre performanţă aduce noi metode și provocări în faţa colectivităţii fermierilor, subzistenţa lor depinzând de lărgirea cunoștinţelor, abilităţilor lor. Detalii >
Activităţi, servicii
Centru vizitator de brânzeturi
Wellness în stil rustic
Ferma educaţională
Cursurile noastre
Cazare şi masă
Închiriere săli

Agrárminisztérium logomythen-fonds logo
Meniu
Despre noi
Timp liber
Video
Contact
Contact
Gheorgheni 535500
Jud. Harghita, România

Caritas Dezvoltare Rurală:
- Str. Varga Katalin Nr. 3
- Mobil: +4-0735-735.155, +4-0730-015.195

Centrul de Studii Sfântul Benedict:
- Grădina Csíky Nr. 53
- Mobil: +4-0741-131.027, +4-0741-131.026
Site realizat de ColorWeb